• Vaša korpa je prazna

Opšti uslovi

Opšti uslovi korišćenja

   Koristeći web stranicu www.monitor.rs prihvatate pravila propisana ovim Opštim uslovima. Ukoliko ne prihvatate ove uslove nemojte koristiti web sajt www.monitor.rs u daljem tekstu Sajt“.Monitor System d.o.o može promeniti opšte uslove korišćenja Sajta bez predhodne najave.

Autorska prava i ostala prava

    Sav sadržaj na ovom Sajtu je isključivo vlasništvo Monitor Systema d.o.o i kao takav se ne može kopirati bez predhodnog odobrenja Monitor Systema d.o.o. Svako neovlašćeno kopiranje i korišćenje podataka sa ovog Sajta podleže zakonu o Autorskim i srodnim pravima , Zakonu o žigovima kao i drugim zakonima iz oblasti intelektualne svojine.Sav sadržaj ovog Sajta možete koristiti isključivo za ličnu nekomercijalnu upotrebu i to samo u informativne svrhe.Strogo je zabranjeno kopiranje i objavljivanje sadržaja ovog Sajta u javnosti.Zabranjeno je neovlašćeno korišćenje i kopiranje cena , specifikacija proizvoda i slika osim u gore navedenom slučaju.Posebno se zabranjuje korišćenje i zloupotreba sajta uz pomoć specijalnih programa , skripti , spajdera i drugog softvera namenjenih industrijskoj špijunaži , kopiranju i korišćenju podataka u bilo koje svrhe osim gore navedenih.Svako nepoštovanje gore navedenih uslova povlači pravo na tužbu.Strogo se zabranjuje objavljivanje i prenošenje protivzakonitih informacija , kleveta , uvreda na ličnoj rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi kao i pornografskog ili bilo kog drugog materijala koji krši bilo koji zakon Republike Srbije.Monitor System d.o.o. nije odgovoran za komentare ostavljene na našim stranam od strane posetilaca Sajta.Zadržavamo pravo uklanjanja komentara koje na bilo koji način smatramo neadekvatnim ( klevetanje , vulgaran rečnik kao i bilo koje drugo neprihvatljivo izražavanje).Korišćenjem našeg Sajta sa otvorenim nalogom na istom , preuzimate svu odgovornost koja se tiče čuvanja podataka vašeg naloga.Korišćenjem našeg Sajta ujedno i svog naloga odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu a samim tim i na našem Sajtu.Zadržavamo pravo ne pružanja usluge ako se u bilo kom momentu ne pridržavate navedenih Opštih uslova korišćenja.

Zaštita privatnosti

  Prikupljanje , obrada , izmena i korištenje Vaših ličnih podataka odvija se uz poštovanje odrebi ZAKONA O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI RS.Vaši lični podaci biće korišćeni isključivo u svrhu obaveštavanja posetilaca o statusu pošiljke kao i o novostima vezanim za popuste i akcije.Svaki posetilac našeg portala u skladu sa svojom voljom može birati da li želi da prima novosti o popustima i akcijama.U nekim specifičnim situacijama Vaša izjava o odobravanju obuhvata i pravo ustupanja podataka našim ugovornim partnerima ( specijalizovanim servisima i ostalim servisnim partnerima ) u svrhu pružanja nekih specifičnih usluga koje mi ne vršimo.U drugim slučajevima Vaši podaci se ne prosleđuju trećim licima , izuzetak čini Ministarstvo unutrašnjih poslova na čiji zahtev i obrazloženje po sili zakona moramo ustupiti podatke ali samo u slučaju nastanka nekog krivičnog dela i to po nalogu tužilaštva.Svaka zloupotreba ličnih podataka u smislu krađe indetiteta , lažnog predstavljanja ili bilo koje drugo ponašanje koje se smatra krivičnim delom povlači našu obavezu o prijavi takvih slučajeva MUP.Sve povratne informacije koje dostavljate Monitor System-u d.o.o. ili objavljujete našem Sajtu www.monitor.rs nećemo smatrati poverljivim i ličnim.Monitor System d.o.o je isključiv vlasnik svih objavljenih informacija i može ih koristiti u bilo koje svrhe bez navođenja izvora.Da bi sprečili neovlašćeno korišćenje Vaših podataka sprovodimo najstrožije mere.Pristup Vašim ličnim podacima imaju samo naši zaposleni kojima je u opisu radnog mesta to omogućeno u svrhu pružanja adekvatne usluge Vama.Svi podaci kupaca koji se nalaze na našem serveru su čuvani u skladu sa najstrožijim sigurnosnim merama i garantuju najveću moguću sigurnost Vaših podataka od gubitka , zloupotrebe kao i nedozvoljenog pristupa , objavljivanja , menjanaj i brisanja , prema našem znanju i savesti.Monitor System d.o.o. se obavezuje na zaštitu ličnih podataka u skladu sa gore navedenim.

Garancija  

Izjavljujemo da će kupljeni proizvod za koji je izdata garancija o saobraznosti funkcionisati ispravno ukoliko se njima rukuje prema uputstvu i tehničkim specifikacijama koje na te proizvode daje proizvođač. Obavezujemo se da ćemo na zahtev izražen u garantnom roku u našem ili ovalšćenom servisu otkloniti svaku nesaobraznost proizvoda nastalu normalnim korišćenjem uređaja. Garantni rok počinje od dana kupovine proizvoda, što dokazujete overenim garantnim listom i fiskalnim računom, a traje onoliko koliko je meseci navedeno uz svaki uređaj.Minimalno trajanje garancije na saobraznos uređaja ( za fizička lica , koja uređaj isključivo koriste u nekomercijalne svrhe ) je 24 meseca.Ostupanje od ovog pravila je garancija na saobraznost na potrošni materijal uređaja kao što su : razne vrsete baterija , tonera , kertridža , glava štampača i ostalih delova uređaja koji se smatraju potrošnim materijalom , na iste garancija može biti manja od 24 meseca i obično je definisana posebnim pravilima koja propisuje proizvođač.Ukoliko nesaobraznost ne budu otklonjeni u razumnom roku , obavezujemo se da ćemo uređaj na zahtev kupca zameniti odgovarajućim ispravnim. Ukoliko u datom trenutku uređaj nije tržišno raspoloživ , zamena će se izvršiti za neki adekvatan uređaj uz razliku u ceni po vežećem cenovnikuako i to nije moguće izvršićemo povraćaj novca. Boravak uređaja na servisu ne utiče na dužinu garancije kao ni ugradnja delova. Ukoliko garancija važi za ceo računar, ne može se ostvarivati pravo reklamacije na pojedinačne komponente koje su sačinjavale dati računar.Garancija važi isključivo na saobraznost uređaja, a ne na eventualnu očekivanu funkcionalnost , dakle podrazumevamo da je kupac upoznat sa tehničkim specifikacijama uređaja i u skladu sa tim ne garantujemo da će oprema zadovoljiti kupca ili da je podesna za određenu namenu. Garancija se ne odnosi na poslove redovnog održavanja računara (čišćenje, podmazivanje, itd.) i od korisnika se očekuje da računar ili druge uređaje ne izlaže štetnim dejstvima (duvanski dim, ekstremno prašnjave prostorije, elektromagnetni talasi , hladne ili tople prostorije, itd.). Sve eventualne nepravilnosti prouzrokovane ovakvim i slčnim radnjama nisu obuhvaćene garancijom o saobraznosti.

Posebni uslovi garancije

Priznavanje prava na nesaobraznos a u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača je isključivo i diskreciono pravo servisa Monitor System d. o. o., odnosno ovlašćenog servisa. U tom smislu, ova garantna izjava je ništavna u sledećim slučajevima: ako se kupac nije pridržavao proizvođačkog uputstva i tehničke specifikacije o upotrebi proizvoda ili ako je na drugi način nestručno ili nepažljivo postupao sa proizvodom; ako je uklonjena ili oštećena garantna nalepnica na proizvodu ili se na drugi način ustanovi da je proizvod otvarala ili servisirala neovlašćena osoba; ako su u proizvod bili ugrađeni ili ako su kao repromaterijal korišćeni neodgovarajući delovi; oštećenja zbog neispravne montaže ili održavanja, oštećenja nastala prilikom transporta nakon isporuke kao i ostala.

Isporuka robe

   Isporuku robe vršimo na teritorije cele Srbije svakim radnim danom i subotom.Nedeljom isporuke nisu moguće.Dostava se vrši putem kurirske službe D Expres i prema opštim pravilima ove kurirske službe, kao i našim dostavnim vozilima na užoj teritoriji grada Beograda.Okvirni rok isporuke u zavisnosti od mesta isporuke iznosi od 60 minuta do 2 radna dana (danas za sutra).Za pojedine artikle specifične u svojoj nameni ili artikle koji se nalaze u statusu deficitarne robe na svetskom ili lokalnom tržištu ( za šta su odgovorni proizvođači ) rok isporuke može biti i do 30 dana od dana poručivanja.U ovakvim i sličnim situacijama naš prodajni tim će Vas obavestiti o vremenu i uslovima isporuke direktno telefonom ili na email radi uspešne realizacije posla.

Robu poručenu perko našeg Sajta možete podići i lično u našem maloprodajnom objektu koji se nalazi u Kumanovskoj 14 , Vračar , 11000 , Beograd.

   *Gore navedeni uslovi važe za celu teritoriju Srbije osim AP Kosovo i Metohije za koju važe posebni uslovi prodaje.Za više detalja pozovite +381 11 3086 979

Ostali uslovi isporuke

  Izbor načina plaćanja direktno utiče na brzinu isporuke.Ako ste izabrali nekih od bezgotovinskih načina plaćanja, pošiljka se šalje onog trenutka kada evidentiramo uplatu na našem tekućem računu.

   Kupac je dužan da prilikom prijema paketa isti prekontroliše u prisustvu kurira.Ukoliko primetite da je paket oštećen , molimo Vas da u prisustvu kurira sačinite zapisnik o oštećenju robe i isti vratite kuriru koji će paket vratiti nama.U ovakvim situacijama mi ćemo Vam po prijemu oštećenog odmah poslati novi uređaj.Svi paketi poslati preko kurirske službe su osigurani i nemate nikakvih razloga za brigu u slučaju evetualnih oštećenja.

Cene dostave

Dostava paketa ne teritoriji cele* Srbije je besplatna u slučaju da vrednost porudžbine prelazi 15000,00 RSD. U ostalim slučajevima cena dostave je 300 RSD za pakete ukupne težine do 10 kg. Za ostale isporuke cena se obračunava po važećem cenovniku DExpress-a koji možete videti ovde

Za kupovina kompletnih konfiguracije i laptopova dostava je uvek besplatna! Bez obzira na ispunjavanje gore navedenih uslova.

     *Gore navedeni uslovi važe za celu teritoriju Srbije osim AP Kosovo i Metohije za koju važe posebni uslovi prodaje.Za više detalja pozovite +381 11 3086 979

Važno: Ukupan iznos koji trebate da platite kuriru je vrednost sa fiskalnog racuna na kome je jasno iskazana cena za sam uredjaj i cena dostave (transport).Nikakve provizije i nakdnadnih troškova nema!

Opisi proizvoda:

Monitor System d.o.o. sve opise proizvoda na Sajtu prikazuje što je tačnije moguće.Monitor System ne preuzima nikakvu odgovornost za greške nastale u opisima, cenama i slikama proizvoda.Zadržavamo pravo promene bez ikakve najave.

Cene proizvoda

Cene proizvoda na Sajtu su prikazane u dinarima sa uračunatim PDV-om.Zbog turbulentnosti IT tržišta i brzanske robe koja čini većinu asortimana, Monitor System d.o.o. zadržava pravo promene cene u bilo kom trenutnku bez predhodne najave.Monitor System d.o.o. zadržava pravo da otkaže porudžbenicu poručiocu , e-mailom ili telefonom ako se utvrdi da je poručene robe više nema na lageru u svom maloprodajnom objektu ili magacinima.Takođe zadržavamo pravo otkaza porudžbenice usled grešaka nastalih prilikom pogrešnog priklaza cena , opisa i slika na sajtu.Proizvodi koji nisu na stanju , što je jasno prikazano na sajtu , a poručeni su , obavezuju nas samo da vas obavestimo kada dotični proizvod bude ponovo raspoloživ, cenu i količine ne možemo da garantujemo.

Odustajanje od ugovora zaključenog na daljinu

Potrošač ima paravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno van poslovnih prostorija bez navođenja razloga u roku od 14 dana od preuzimanja artikla u posed.Potrošač ovo pravo ostvaruje izjavom na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu.Formular za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovde.Troškove povraćaja robe u ovom slučaju snosi kupac.

Povraćaj robe na osnovu odustajanja od ugovora zaključenog na daljinu

Potrošač ima pravo da u roku od 14 dana od prijema poručenog artikla u posed zatraži raskid ugovora zaključenog na daljinu.U ovom slučaju troškove povraćaja robe snosi kupac , sem u slučajevima kada kupac dobije pogrešan ili neispravan proizvod.Prilikom povraćaja artikla , obavezno isti vratite nekorišćenog , neoštećenog i u orginalnoj neoštećenoj ambalaži u suprotnom nećemo primiti paket.Ovo pravilo ne obuhvata prodaju i zaključenje ugovora u maloprodajnom objektu i odnosi se samo na prodaju zaključenu na osnovu ugovora na daljinu.

Povraćanje robe u drugim slučajevima

Troškove povraćaja robe snosi kupac , sem u slučajevima kada kupac dobije pogrešan ili neispravan proizvod.Troškove slanja robe na servis ili povraćaj radi zamene snosi kupac.Prilikom povraćaja artikla , obavezno isti vratite nekorišćenog , neoštećenog i u orginalnoj neoštećenoj ambalaži u suprotnom nećemo primiti paket.

 

Radno vreme

Radno vreme Online-shopa je 00-24 tokom cele godine.Zadržavamo pravo prekida rada sajta zbog održavanja ili eventualnih otklanjanja nedostataka.

Radno vreme našeg maloprodajnog objekta je: radnim danima ponedeljak – petak od 09:00 do 20:00 časova , subotom od 10:00 do 15 časova.Nedeljom , verskim i državnim praznicima ne radimo.

Način plaćanja

Plaćanje možete izvršiti na više načina:

Poručivanje na sajtu:

1.     Plaćanje pouzećem gotovinski ( u ovoj opciji robu plaćate gotovinski kuriru prilikom preuzimanja paketa )

2.     Plaćanje na tekući račun ( Naš prodajni tim Vam šalje profakturu i instrukcije za plaćanje )

3.    Putem kredita banke   ( na 6 , 12 , 24 i 48 meseci odobrenje u roku od 24 sata , bez odlaska u banku , u ovom slučaju poručeni proizvod rezervišemo na vaše ime , po odobrenju kredita i uplate sredstava na naš tekući račun od strane banke poručeni proizvod šaljemo na vašu adresu. )

4.     Plaćanje čekovima gradjana – USKORO!

 *Navedeni uslovi važe za celu teritoriju Srbije osim AP Kosovo i Metohije za koju važe posebni uslovi prodaje.Za više detalja pozovite +381 11 3086 979

Kupovina u našoj radnji:

1.     Gotovinsko plaćanje ( plaćanje isključivo u RSD , keš )

2.     Bezgotovinsko plaćanje ( plaćanje platnim karticama Visa , Master , Maestro , Dina Card i American Express. )

3.     Odloženo bezgotovinsko plaćanje ( plaćanje na rate bez kamate , na 6 meseci karticama Master i American Express izdatim od strane Banke Intesa )

4.     Odloženo plaćanje čekovima do 8 meseci ( plaćanje čkovima na rate bez kamate do 8 meseci )

5.     Virmanska uplata ( uplata pravnih lica na osnovu profakture , na osnovu dostavljenih podataka pravimo profakturu na osnovu koje vršite plaćanje )

6.     Putem kredita banke na 6 , 12 , 24 i 48 meseci ( odobrenje u roku od 24 sata , bez odlaska u banku , sve se završava u maloprodajnom objektu )

 

Reklamacije

U slučaju bilo kakve reklamacije , kako na proizvode iz naše ponude ili na samu uslugu , budite slobodni da nas kontaktirate.Uveravamo Vas da ćemo savki zahtev na navedenu temu  resiti na obostrano zadovoljstvo u primerenom roku.Za bilo kakav vid reklamacije molimo vas da pošaljete email na sledeću adresu: reklamacije @ monitor.rs

Kako poruciti

 Dolaskom na web sajt www.monitor.rs odmah u gornjem delu samog sajta ugledćete meni sa ispisanim kategorijama.Klikom na sam meni otvara se opširnija ponuda.Izaberite vrstu uređaja i klikom na isti dolazite na stranicu gde ce Vam biti prikazano više uređaja iz željene kategorije.

Korišćenjem filtera sa leve strane možete suziti prikaz kategorije na željene artikle.U slučaju da znate naziv željenog uređaja mozete direktno na prvoj strani uraditi pretragu upisivanjem naziva uređaja u polje predviđeno za pretragu posle čega će Vam biti prikazani traženi artikli.

Po dobijanju željenih rezultata na jedan od dva objašnjena načina , klikom na željeni artikal dolazite do detaljin specifikacija i slika uređaja.Pre poručivanja upoznajte se dobro sa karakteristikama uređaja.Poručivanje robe vršite tako što klikom na dugme sa desne strane “Dodaj u korpu“ dodajete željeni artikal u korpu.U gornjem desnom uglu sajta videćete sadržaj Vaše korpe.Klikom na dugme „Naruči“ ulazite u proces konačnog naručivanja.U samoj korpi možete dodati ili oduzeti broj željenih komada uređaja koji želite poručiti.Klikom na dugme kasa idete na stranu gde ostavljate svoje podatke neophodne kako bi porudžbina bila pravilno obrađena i isporučena.Na email koji ste naveli prilikom registracije biće poslat email za potvrdu registracije.Od trenutka kada prihvatite uslove registracije i verifikujete email možete nastaviti sa poručivanjem.Ukoliko ste već registrovan korisnik umesto gore navedenog molimo Vas da se samo prijavite kroz formu na sajtu pritiskom na dugme “Prijava”.Po završetku gore navedenih radnji odaberite način plaćanja i isporuke.Ako imate promo kod upišite vrednosti sa istih u predviđeno polje.U polju komentar možete dodati neke napomene tipa , kada želite isporuku ili bilo koje druge važne napomene.  Daljom procedurom Vi ste izvršili porudžbinu.Na email koji ste naveli , kroz koji ste izvršili verifikaciju naloga , biće poslati podaci ( kopija porudžbenice ) o tome šta i kada ste poručili , broj porudžbine , kao i informacije o samom artiklu , cena i Vaša adresa za isporuku.Molimo Vas da ove informacije pročitate  još jednom kako bi se uverili da su svi podaci ispravni.Ukoliko primetite da ste napravili gršku , molimo Vas da nas o tome hitno obavestite kako bi smo izmenili Vašu porudžbinu ispravili greške a sve u cilju tačne i brze isporuke.

Napomena: Sajt se nalazi u BETA verziji.